Maatwerk

Ook maatwerk is door ons mogelijk. We zijn erg trots op onze hoofdstellen en kaptoom hoofdstellen. Vele zijn al verkocht aan ruiters over de gehele wereld. Een maatwerk hoofdstel is qua prijs niet veel duurder dan een kwalitatief gelijkwaardig hoofdstel dat u in de winkel koopt. Omdat alle producten uit eigen werkplaats komen kunnen we kwaliteit en optimale pasvorm garanderen. Daarnaast maken we op verzoek ook vele andere leren artikelen zoals broekriemen, tassen, honden halsbanden, teugels, stoelzittingen, enz, enz.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Maatwerk

Gereedschap

Het vak dat wij uitoefenen is nog een echt ambacht. De hoogste kwaliteit is nog steeds alleen te behalen door handwerk. Zo worden vele producten nog volledig met de hand gesneden, gekant, geverfd en gestikt. Aan onze hoofdstellen komt geen enkele machine aan te pas. Hier wordt nog echt alles met de hand gedaan.

Om goed werk te kunnen leveren is dan ook goed gereedschap nodig. En om goed gereedschap in goede conditie te houden is ook kennis nodig. Zo worden onze messen vlijmscherp gehouden door ze na iedere werkdag na te lopen en zo nodig te slijpen. Veel van de onderhoud middelen zijn gemaakt op oude recepten en natuurlijke basis. Dit zorgt ervoor dat het leer niet wordt  aangetast door chemische middelen en daardoor verzwakt. Ook geld dit voor het stikgaren. Hiervoor gebruiken we linnen wat handmatig waterafstotend wordt gemaakt met pure bijenwas. Deze was zorgt ervoor dat tijdens het stikken de was de gaatjes afsluit en zo waterdicht maakt. Verder snijd linnen garen niet in het leer wat met nylongaren wel kan gebeuren.

Natuurlijk werken blijft ons uitgangspunt!

CONTACT

 

zadelmakerij "de KastanjeHoeve"

Janstraat 1

6882 BS VELP

 

Indien u vragen heeft en/of meer informatie wilt kunt u contact met ons opnemen via de telefoon of u kunt een email sturen!

06-53967758

06-40219202

logo-msfc-klein

MSFC saddlefitter

logo-msfc-klein

MSFC qualified saddler

Kastanjehoeve-zadels vakwerk voor al uw zadels

© KASTANJEHOEVE-ZADELS